Tiny House Wijk
Duurzaam Zelfvoorzienend Leven

ONZE WIJKBEWONERS

Het vinden van betaalbare huisvesting is lastig. Vroeger was men op zoek naar huizen die alsmaar groter "moesten"zijn. Gelukkig zien we nu een kentering, men wil juist kleiner, bewuster wonen met een kleinere footprint. Niet meer ruimte dan nodig gebruiken!

Er is een stijgende vraag naar huisvesting voor bepaalde doelgroepen die nu geen betaalbare woonruimte kunnen vinden. Hierdoor komen hun levens vaak voor langere tijd stil te staan.

Met de stijgende huizenprijzen is het al lastig om als tweeverdieners een huis te kunnen kopen. Laat staan als je alleen bent of juist bewust minder wilt uitgeven aan een onnodig groot huis. Als je daarnaast op zoek bent naar een duurzaam huis met een laag energieverbruik dan wordt de uitdaging nog groter! Gelukkig hebben wij de oplossing!

Onze bewoners:


Starters

Singles

Senioren

Idealisten

Veel Starters op de woningmarkt hebben moeite een betaalbaar huis te vinden.

Op jezelf gaan wonen is een grote stap maar vind die ideale betaalbare plek maar eens!

Klaar met studeren, maak je een carrièrestap dan is dit het ideale moment om te kiezen voor jouw eigen Tiny House.

Letterlijk een nieuwe start!

Als alleenstaande is het lastig om een hypotheek af te sluiten voor een "normaal" huis.

Hoeveel ruimte heb je als alleenstaande "echt" nodig?

Alle extra kamers moeten ook schoongemaakt en warmgestookt worden.

Een kleiner en betaalbaar huis kan voor de middel- of lange termijn de ideale oplossing zijn!

De kinderen zijn uit huis en de leegstaande kamers slokken alleen maar ruimte op en moeten warmgestookt worden.

Er is een sterke behoefte om de overwaarde van uw huis te verzilveren om meer te gaan reizen.

U wilt graag gelijkvloers wonen in een comfortabel huis met een lage energierekening!

Uw nieuwe start!

Er is een sterke omslag gaande in de maatschappij waar het niet draait om meer en groter maar om juist minder bezittingen en "ontspullen"

Duurzaam bewust leven en waar mogelijk zelf voorzien in voedsel en het delen van voorzieningen

Van betalen voor bezit naar betalen voor gebruik!

Less = More!


Doelgroep Mix

     Idealiter zijn onze toekomstige wijkbewoners een mix van de doelgroepen om de sociale interactie en het gemeenschappelijke aspect van de wijk te helpen versnellen. Samen bouwen aan een duurzame toekomst!    

         Met onze Tiny House Wijkconcepten willen we nieuwe positieve invulling geven aan percelen die nu niet benut worden. We bieden doelgroepen die nu vaak geen passende (betaalbare) huisvesting kunnen vinden de mogelijkheid om duurzaam en (zoveel mogelijk) zelfvoorzienend te leven op mooie plekken nabij de natuur.. 

         We lossen hiermee een deel van het maatschappelijke huisvestingsprobleem op, creëren meer doorstroming omdat er weer (gezins)woningen beschikbaar komen en geven invulling aan de landelijke en regionale energie- en warmtetransitiedoelstellingen. Onze wijken zijn in principe zo ontwikkeld dat ze meer energie terugleveren aan het elektriciteitsnet dan ze gebruiken. Daarnaast voorzien de wijkbewoners in veel gevallen ook  deels in de eigen voedselproductie en delen de bewoners diverse voorzieningen. Samen sterk!